Mijn pensioen

Ook als zelfstandige heb je recht op een mooi pensioen. Buiten klassiek pensioensparen zijn er voor zelfstandigen een heleboel fiscaal interessante spaarproducten. 

Daarom is het  belangrijk om een persoonlijk financieel plan op te maken dat het beste aansluit op jouw huidige en toekomstige situatie.
Gelukkig is bij Nuance Verzekeringen professioneel advies inbegrepen bij elk spaarproduct. 

Wij staan je bij voor een zorgeloos pensioen

Mijn Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)

Waarom kiezen zelfstandigen met een vennootschap massaal voor een VAPZ?

Als zelfstandige is het wettelijk minimum pensioen een hele stap terug van jouw huidig inkomen. Een fiscaal interessante pensioenformule is hier de oplossing om jouw levensstijl in de toekomst te behouden. De stortingen die je uitvoert zijn fiscaal aftrekbaar en worden aanzien als beroepskost waardoor je minder sociale lasten betaald.

Mijn Pensioen Overeenkomst voor Zelfstandigen (POZ)

Ook voor hen die zelfstandige zijn maar geen vennootschap hebben, brengen we goed nieuws in de vorm van de Pensioen Overeenkomst voor Zelfstandigen (POZ).
Dit is een zeer lonende formule om een bijkomend pensioen op te bouwen en nu al van een mooi belastingvoordeel te genieten.De POZ is daarnaast ook de ideale aanvulling op de VAPZ.

Haal het maximum uit de wettelijke fiscale mogelijkheden door naast jouw VAPZ een POZ pensioenformule af te sluiten.
Bij Nuance verzekeringen leggen onze verzekeringsagenten alles glashelder uit en luisteren we naar jouw noden. 
Een jaarlijkse check-up voor veranderende omstandigheden zorgt op die manier voor een optimaal voordeel.

Welke oplossing past het best bij jou? Ontdek het nu! 

Mijn Individuele PensioenToezegging (IPT)

Steeds meer bedrijfsleiders kiezen ervoor om via hun vennootschap een bijkomend pensioen op te bouwen. Het voordeel hierbij is dat jij zelf niet investeert in jouw extra pensioen.

De vennootschap onderschrijft een pensioentoezegging en betaalt de premies voor dit aanvullend pensioen. De premies zijn voor de vennootschap een beroepskost en fiscaal aftrekbaar. Een aanvullend pensioen is daarom een ideaal alternatief op een hogere verloning of dividend. Bovendien is een IPT uitbreidbaar met aanvullende waarborgen in geval van arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Ook iets voor jou? Neem contact op met een van onze verzekeringsconsulenten om samen de meest opportune strategie uit te werken voor een zorgeloos pensioen. 

Vraag persoonlijk advies
Toon me alle verzekeringen