Mijn aansprakelijkheid

Zorgeloos ben je als ondernemer nooit. Met onze verzekeringen kan je de risico's beperken.

Maak je afspraak en wij leggen alles tot in de details uit. 

Mijn burgerlijke aansprakelijkheid van de onderneming

Wanneer kan je beroep doen op een BA-verzekering onderneming? 

  • Bij schade aan derden of hun eigendommen. Stel, tijdens het snoeien van de haag wordt er een verlichtingskabel doorgesneden met kortsluiting tot gevolg.
  • Bij schade aan jouw toevertrouwde goederen. Stel, een medewerker herstelt een beeld maar door een foute beweging onthoofdt hij dit beeld.
  • Bij schade na levering of werken. Bijvoorbeeld de klanten die ziek worden nadat ze in een restaurant voedsel hebben gegeten dat besmet blijkt.
  • Bij gerechtelijke vervolging. Wordt je verwacht bij de rechtbank of het vredegerecht omwille van een schadeclaim? Dan vergoed deze polis kosten voor de gerechtelijke procedure, verdediging en burgerlijke partijstelling.

Mijn burgerlijke aansprakelijkheid 10 jarige verzekering 

Ben je actief in de bouwsector? Dan is deze verzekering voor jou niet enkel wettelijk verplicht maar ook onmisbaar. Want als jij actief bent op een bouwwerf -als architect, aannemer, ingenieur of zelfs bouwheer- ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk en je personeel. Deze verzekering komt handig van pas wanneer er zich schade voordoet die valt onder de 10 jarige aansprakelijkheid. 
De wettelijke verplichtingen gelden zowel voor nieuwbouw als voor renovatiewerken van woningen in België waarvoor een tussenkomst van een architect verplicht is. Is er dus een stedenbouwkundige vergunning nodig? Dan is deze verzekering jouw nieuwe beste vriend.

Mijn objectieve of foutloze aansprakelijkheid 

Velen van ons herinneren het zich nog, de Switel-Hotel brand op oudejaarsavond 1994. Hierbij vatten twee kerstbomen vlam waardoor maar liefst 164 mensen zwaar verbrand raakten en 15 mensen het leven lieten. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat de verzekering objectieve aansprakelijkheid verplicht werd in België voor openbare gebouwen.

Je baat een openbare gelegenheid uit zoals een restaurant, hotel, cultuurcentrum of evenementhal? Als jouw gebouw door brand of ontploffing zou getroffen worden dan neemt deze verzekering de schadeclaims van uw klanten, bezoeker, bewoners of andere personen voor haar rekening. 

Het zette aan het denken en vanaf dan werd het in België verplicht voor openbare gebouwen om een verzekering af te sluiten voor objectieve of foutloze aansprakelijkheid. Zo bescherm je jouw onderneming, gebouw en bijgevolg ook jezelf tegen de schadeclaims van derden wanneer jouw gebouw getroffen wordt door brand of bijvoorbeeld een ontploffing. 

Weet jij graag alle details, dan neem je best hier een kijkje. Bespreek je een dergelijke verzekering liever even face-to-face? Geen probleem, maak snel jouw afspraak en wij leggen alles tot in de details uit. 

Bij Nuance verzekeringen doen we niet mee aan standaardisatie. Wij gaan steeds op zoek naar de voor jou meest interessante voorwaarden. 

Laten we even de hoofden bij elkaar steken en oplossingen creëren. Zo maakt Nuance verzekeringen het verschil voor jou en jouw bedrijf. 

Vraag persoonlijk advies.
Toon me alle verzekeringen