2023/03/31

5 tips voor trips die trein en fiets combineren

 
 

Al genoeg fietstochtjes gedaan in je buurt? Neem dan je (elektrische) fiets mee op de trein en speel toerist in eigen land. Mogelijkheden genoeg! Geen inspiratie? We zetten vijf tips voor trips in België op een rij.

1. Verken Antwerpen met de Easy-goingroute

Met deze route kan je op een comfortabele manier langs alle bezienswaardigheden van Antwerpen fietsen. Van mooie panorama’s over groene plekjes en prachtige kunst en architectuur, deze Easy-goingroute heeft het allemaal. Een gratis fietskaart is beschikbaar bij één van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen.

 

2. Ga op Vlassafari met het hele gezin

Voor een leuke familietoer zet je de fiets op de trein naar Kortrijk. Op 4 km van het station vind je het vertrekpunt: het knappe Texture, het museum over de Leie en vlas. Van daaruit kan je een heerlijke rit doen van 22 km. Wil je de vlasvelden in bloei zien staan? Dan moet je deze trip in juni doen! Breng zeker ook een bezoek aan het verrassende Texture Museum! Ontdek meer over fietsen tussen de vlasvelden.
 

 

3. Ontdek de sportgeschiedenis in Vlaams-Brabant

Oude sporten uitproberen in de Volkssporttuin? Een stukje sportgeschiedenis meepikken in het Sportimonium? Het kan allemaal op deze toegankelijke route van 28 km in de rustige rand van Machelen en Vilvoorde. De route vertrekt aan het station van Vilvoorde. Voor dit glooiende terrein is een elektrische fiets geen slecht idee! Maak kennis met de Sportimoniumroute.

4. Ga op ontdekking rond Bergen

Vanuit Bergen kan je een aantal opvallende sites verkennen die UNESCO Werelderfgoed zijn. Deze tocht is een kleine 27 km lang en vertrekt vanaf de Grote Markt op enkele minuten van het station. Je passeert daarna onder meer langs het Mundaneum, de site van Le Grand Hornu en de neolithische mijnen van Spiennes, Ontdek de UNESCO-route.

5. Geniet langs de Maas

Wil je zowel Dinant als Namen bezoeken? Dan zit je goed met deze 28-km lange route die deel uitmaakt van de internationale langeafstandsfietsroute EuroVelo 19. Je kan de trein nemen naar Dinant om van daaruit de vallei van de Maas te verkennen tot in Namen. Verken de RAVeL van de Maas. Daarna stap je gewoon terug met je fiets op de trein.

Wij zijn er voor jou!
Ik wil meer nieuws