2021/09/06

Hoe fiets je veilig?

 

 
 

Vlaanderen staat in de top 3 van regio’s waar het meest gefietst wordt in Europa. Helaas zijn ook 4 op 10 dodelijke verkeersslachtoffers in Vlaanderen voetganger of fietser. Reden genoeg vinden we om nog eens de belangrijkste aandachtspunten voor fietsers op een rij te zetten. 

5 aandachtspunten om veilig te fietsen

  • Rijd rechts op de rijbaan of op het fietspad. Enkel als het fietspad aan de andere kant van de weg het toelaat, mag je daar fietsen.
  • Gebruik jouw gsm niet als je fietst. Ook niet als je stopt aan een rood licht. Het is niet veilig én je riskeert een boete.
  • Wees extra voorzichtig als je tramsporen dwarst. Zorg dat je altijd haaks over de sporen rijdt zodat je er niet in vast kan geraken. Let extra op als het geregend heeft, want dan zijn de tramsporen glad.
  • Let op voor dodehoekongevallen. Vlak voor, naast en achter een vrachtwagen ben jij volledig onzichtbaar voor de chauffeur. Blijf dus uit die zones weg.
  • Anticipeer bij rotondes en hou altijd het andere verkeer in de gaten. Ook als je op het rondpunt rijdt en eigenlijk voorrang hebt.

Natuurlijk moet je ook zorgen dat jij als fietser altijd zichtbaar bent. Ontdek waarop je moet letten voor uw fiets en uw uitrusting.

Wij zijn er voor jou!
Ik wil meer nieuws